Geef me feedback! | Blog

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Geef me feedback! | Blog


Door: Lieke Schoenmaker, stagiaire September Onderwijs

Na een half jaar loopt mijn stage bij September op zijn einde. In deze stage ben ik ondergedompeld in de wereld van trainingen: communicatie, leerbehoeften, online tools, werkvormen, maar vooral: ontwerp! Voor mijn stageopdracht heb ik een ontwerp gemaakt voor een Masterclass Feedback. Hierbij stuitte ik op verschillende reacties van verschillende mensen die mij aan het denken hebben gezet, maar mij vooral ook verder hebben geholpen.

Stom begrip

De eerste reactie kreeg ik van mijn moeder. “Feedback is zo’n stom begrip, het is gewoon een ander woord voor kritiek.” Hier was ik het ontzettend mee oneens. Kritiek en feedback zijn twee heel verschillende dingen. Met feedback wil je iemand verder helpen en met kritiek wil iemand vaak gewoon zijn mening geven. Toch halen mensen deze twee vormen vaak (onbewust) door elkaar, en dat geeft feedback een slechte naam. Feedback is soms ook moeilijk om te ontvangen en het kan soms voelen als kritiek. Maar als de intentie goed is, mag je er vooral erg blij mee zijn.

De groep

Tijdens mijn vooronderzoek ben ik gaan praten met trainers die ervaring hebben met cursussen over feedback. In deze gesprekken besefte ik dat feedback niet een onderwerp is waar je zomaar een vaststaande training over kunt maken. Er is bij deelnemers vaak weerstand, want: “Ik weet echt wel hoe ik feedback moet geven, dat is het probleem niet”. Het probleem ligt dieper: Wat zijn de verhoudingen binnen de groep, welke situaties of conflicten ontstaan er en hoe zijn deze te voorkomen?

Na dit besef heb ik besloten in de masterclass te focussen op bewustwording van je eigen rol, maar ook de rol van anderen. Door het ervaren van verschillende situaties voel je effecten van verschillende handelingen en dit zorgt voor nieuwe inzichten.  Door het analyseren van eigen casussen aan de hand van wetenschappelijke theorieën, zie je meerdere perspectieven en wordt je blik verruimd. En dat is het doel: dat je in een volgende situatie niet vastzit, maar door deze verruiming nieuwe wegen ziet en deze kan nemen.

Feedback inception

Het ontwerp is verschillende fasen doorgegaan en bij elke fase kreeg ik van ontwerp-coördinatoren Anne-Joía, Rachel en Martina, ja ja, feedback. Ik noemde dit steeds gekscherend ‘feedback inception’, omdat ik elke keer precies de inhoud van de training ervaarde. Ik merkte dat je je blind kunt staren op iets, en op een gegeven moment geen mogelijkheden tot verbetering meer ziet. Af en toe dacht ik dat een training ontzettend goed liep en goed in elkaar stak, maar door de blik van een ander paar ogen besefte ik dat ik een belangrijk punt over het hoofd zag. Het sparren hierover leverde gouden tips op en maakte het ontwerp écht September.

Helaas ben ik alweer weg bij September voordat de Masterclass Feedback in praktijk gaat, want ik weet zeker dat dit meer feedback en nieuwe inzichten op gaat leveren. Ik heb de stage en de opdracht in ieder geval als heel leerzaam en verhelderend ervaren. Ik ga met nieuwe inzichten met mijn studie verder en vooral met het motto: ‘Geef me feedback!’

Benieuwd geworden naar een training over feedback? Dan is de training ‘Feedback geven en ontvangen‘ misschien wel wat voor jou!

Incompany traject in het kort

Verkenning van de ontwikkelsituatie in jouw organisatie of team

Flexibele samenstelling van intern programma in goed overleg

Combinatie van teamtrainingen en individuele coaching

Praktijkgerichte oefeningen met werkplezier

In 5 stappen naar Groeigeluk in het onderwijs

De vier basisprincipes voor groeigeluk

Hoe zorg je voor groeigeluk?

Ontdek jouw groeigeluk

Misschien vind je dit ook interessant?